Lilianne Ploumen (PvdA) belt met Privé over haar probleemwijk

‘De PvdA moet brede volksbeweging worden die opkomt voor mensen’ aldus Paul Depla drie weken geleden en zo te zien zijn de eerste stapjes richting dit ambitieuze doel al gezet. Namelijk: demissionair minister Lilianne Ploumen die effe met de Privé belt om te vertellen over haar kansenwijk. Check it out (Blendle link):

Wordt veel politici verweten werkelijk geen idee te hebben welke problemen er echt heersen in de maatschappij, dat kan van voormalig minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking en huidig Tweede Kamer-lid LILIANNE PLOUMEN (54) niet worden gezegd. In elk geval niet als het gaat om de problemen die ‘gewone’ Nederlanders ondervinden die in een probleemwijk wonen. Lilianne woont zelf namelijk in een van de beruchtste buurten van ons land: Amsterdam NieuwWest. Een wijk die eerder al officieel als probleemwijk werd bestempeld en door de autoriteiten extra wordt gemonitord omdat men al jaren vreest dat er op een dag rassenrellen zullen uitbreken.

Rassenrellen??? En daar woont een mens vrijwillig??? Jazeker, Liel wel hoor:

Het laat zich raden dat Lilianne als politica een vorstelijk salaris krijgt overgemaakt en het voor haar dus geen enkel probleem zou zijn om in een veiliger wijk een plekje te zoeken… ‘Maar toch zijn we dat niet van plan,’ vertelt Lilianne aan Privé . ‘We hebben inderdaad een buurt met mensen met verschillende achtergronden die elkaar niet altijd begrijpen, met de nodige problemen van dien. Maar ik vind het juist mooi om te zien hoe de mensen bij ons in de buurt hun best doen om het samen goed te hebben.’

Volgens bronnen woont Ploumen trouwens in het meest aardige stukje van dat hele Nieuw West (Streetview), maar laten we daar niet flauw over doen. Terrorwijk = terrorwijk, goed dat dit nog eens benadrukt wordt. Toch nog een puntje van kritiek over deze mediauiting: Lilianne meldt dat ze haar man Robert heeft ontmoet bij een concert van Peter Gabriel. Maak daar effe rapper Boef van en het kan niet meer stuk met die brede volksbeweging.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *